Ενεργειακή Επικαιρότητα

Ιράκ: Συμφωνία με Κινεζική Εταιρεία για Εξόρυξη και Πρόσκληση για Κατασκευή Νέου Αγωγού

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Σημαντικές εξελίξεις στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράκ σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, με την κυβέρνηση της χώρας να κλείνει συμφωνία για νέες εξορύξεις, ενώ παράλληλα καλεί ξένους επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την κατασκευή νέου αγωγού από το Κιρκούκ.

Συγκεκριμένα, το Ιράκ έκλεισε αρχική συμφωνία με την κινεζική κρατική εταιρία πετρελαίων Zhenhua Oil σχετικά με την ανάπτυξη του πετρελαϊκού πεδίου της ανατολικής Βαγδάτης (East Baghdad oil field), σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Πετρελαίου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Βαγδάτης βρίσκεται η αύξηση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου στο αναφερόμενο πεδίο γεωτρήσεων στα 40.000 βαρέλια ημερησίως, μέσα σε μια πενταετία από την έναρξη των εργασιών εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ προσκάλεσε τις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την κατασκευή ενός νέου εξαγωγικού αγωγού πετρελαίου από τα πεδία πετρελαϊκών γεωτρήσεων του Κιρκούκ.

Ο νέος αγωγός θα αντικαταστήσει το παλιό και κατεστραμμένο τμήμα του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου, μεταξύ του Κιρκούκ και του τουρκικού λιμανιού Τζεϊχάν.

Η προθεσμία για την υποβολή επιστολών ενδιαφέροντος από τις πετρελαϊκές εταιρίες λήγει στις 24 Ιανουαρίου 2018.

(από www.energia.gr, 26/12/2017)

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron