Ενεργειακή Επικαιρότητα

Αποκαταστάθηκε η Λειτουργία των Αγωγών Παροχής Αερίου από τον Κόμβο του Baumgarten

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Όλες οι βασικές αρτηρίες παροχής φυσικού αερίου από τον κεντρικό κόμβο διανομής Baumgarten στην Αυστρία προς τις γειτονικές χώρες επαναλειτουργούν ήδη πριν από τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε σήμερα ο συμπρόεδρος της Gas Connect Austria, Harald Stindl.

Ο κόμβος του Baumgarten στην ανατολική Αυστρία, κοντά στη Σλοβακία, είναι ένας από τους βασικότερους της περιοχής, καθώς μεταφέρει αέριο από τη Ρωσία προς τις γειτονικές χώρες περιλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβενίας της Κροατίας και της Ιταλίας.

«Μπορώ να αναφέρω ότι καταφέραμε να επαναφέρουμε σε λειτουργία όλες τις γραμμές χθες πριν από τα μεσάνυκτα και είναι όλες τους 100% λειτουργικές», δήλωσε ο Harald Stindl.

Μετά τη χθεσινή έκρηξη, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία οφείλεται σε τεχνικά αίτια και προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, η Ιταλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς είχε ανασταλεί για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας η παροχή φυσικού αερίου από το Baumgarten.

Η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία επανήλθε στις 21:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιταλικής εταιρείας διαχείρισης φυσικού αερίου Snam.

Η είδηση της έκρηξης στο Μπάουμγκάρντεν προκάλεσε ραγδαία άνοδο στην τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι θα περιοριστεί η παροχή, αφού το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου μεταφέρεται μέσω του κόμβου αυτού, σύμφωνα με την Gas Connect.

(από www.energia.gr, 13/12/2017)

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron