Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Τη Στήριξη Ενός Μεγάλου Φάσματος Εταιρειών Προσελκύει το «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2017» του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Με κεντρικό θέμα « Οι Αγορές Ενέργειας σε Πορεία Μετασχηματισμού» το ΙΕΝΕ διοργανώνει, στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2017, το εφετινό, 22ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη». Το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, (Λεωφ. Συγγρού 387, Αθήνα). Ας σημειωθεί ότι το «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2017» έχει προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα εταιρειών από τους κλάδους του ηλεκτρισμού, των υδρογονανθράκων και των ΑΠΕ, που έχουν ήδη δηλώσει την υποστήριξή τους στην διοργάνωση.

Εξάλλου, για άλλη μία χρονιά, στους ομιλητές του συνεδρίου του ΙΕΝΕ περιλαμβάνονται κορυφαία στελέχη του ενεργειακού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και εκπροσώπους μεγάλων διεθνών και ευρωπαϊκών ενεργειακών οργανισμών και εταιρειών.

Στόχος του εφετινού συνεδρίου του ΙΕΝΕ είναι να υπογραμμίσει τις σημαντικές αλλαγές που ήδη παρατηρούνται στην διαμόρφωση του ενεργειακού μείγματος τόσο σε εθνικό-περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιό επίπεδο, και οι οποίες, εξάλλου, έχουν ήδη υποχρεώσει εταιρείες και οργανισμούς σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους αλλά και τα επενδυτικά τους σχέδια και γενικότερα τη θέση τους στις αγορές.

Αναλυτικότερα, την έναρξη των εργασιών έχουν προσκληθεί να κηρύξουν με ομιλίες τους, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), και ο Γενικόs Διευθυντήs του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής ΕΛΙΑΜΕΠ Δρ. Αθανάσιος Ντόκος.

Στην πρώτη συνεδρία, με τίτλο «H Ελληνική Αγορά Ενέργειας σε Αναζήτηση Μιας Νέας Κατεύθυνσης», θα υπάρξουν μια σειρά τοποθετήσεις από τους Προέδρους και CEO κορυφαίων ενεργειακών ομίλων, μεταξύ των οποίων ο κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο κ. Στάθης Τσοτσορός, Πρόεδρος του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), ο κ. Nτίνος Μπενρουμπή, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος, ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, και ο κ. Μιχάλης Φιλίππου, Πρόεδρος του Διευθύνων Σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ.

«Οι Διεθνείς Αγορές Ενέργειας σε Μετασχηματισμό» είναι το θέμα της επόμενης συνεδρίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ως ομιλητές εξέχοντες αναλυτές από κορυφαίους διεθνείς ενεργειακούς οργανισμούς και think tank του εξωτερικού και ειδικότερα, ο κ. Brent Wanner, Ενεργειακός Αναλυτής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), με έδρα το Παρίσι, ο κ. Karl Vella, Συντονιστής της Μονάδας Πολιτικής για Θέματα Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εurelectric, με έδρα τις Βρυξέλλες, η κ. Eugenia Gusilov, Διευθύντρια του Romania Energy Center (ROEC), με έδρα το Βουκουρέστι, ο Δρ. Yurdakul Yigitguden, Ανεξάρτητος Ενεργειακός Σύμβουλος, με έδρα την Άγκυρα, και πρώην Συντονιστής Οικονομικών και Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων του ΟΑΣΕ.

Οι έρευνες υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο θα βρεθούν στο επίκεντρο της τρίτης συνεδρίας του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017», στην οποία θα συμμετάσχουν ο Δρ. Ιωάννης Mπασιάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, ο κ. Ιωάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, ο Δρ. Ντίνος Νικολάου, Tεχνικός Σύμβουλος της Energean Oil & Gas και Mέλος ΔΣ του ΙΕΝΕ, και ο Dr. Charles Ellinas, CEO & Founder της κυπριακής Natural Hydrocarbons Company Ltd.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου, Παρασκευής 24 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουν με μία συνεδρία αφιερωμένη στον κρίσιμο ρόλο του φυσικού αερίου και των ΑΠΕ στον μετασχηματισμό της ενεργειακής αγοράς. Στη συνεδρία θα μιλήσουν ο κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος (CEO, ΔΕΔΑ), ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Nίκος Φαραντούρης, (Επικεφαλής Νομικού Τμήματος, ΔΕΠΑ, και Chair of Legal Affairs Committee, της Eurogas), ο κ. Αναστάσιος Τόσιος (Επιχειρησιακός Διευθυντής Διανομής, ΕΔΑ Αττικής), ο κ. Σπύρος Παλαιογιάννης (Managing Partner, Medgas & More Services Ltd, ex-CEO ΔΕΠΑ), και Δρ. Σάββας Σεϊμανίδης, Πρόεδρος της European Renewable Energies Federation (EREF).

Στην πέμπτη συνεδρία, με τίτλο «H Kρίσιμη Μετάβαση της Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρισμού και το Target Model» την οποία θα συντονίσει ο Καθηγ. Παντελής Κάπρος, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΕΝΕ, θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο Δρ. Ιωάννης Καμπούρης (Γενικός Διευθυντής, ΑΔΜΗΕ), ο κ. Δημήτρης Κολαΐτης (Γραμματέας, ΔΣ, ΕΒΙΚΕΝ), ο κ. Ανδρέας Μηταφίδης (Διευθυντής, Διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας, ΔΕΗ), ο κ. Γιώργος Κούβαρης (Πρόεδρος, ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ), ενώ αναμένεται να υπάρξει συμμετοχή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργεια (ΕΣΑΗ).

Στο μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό και την ενεργειακή ασφάλεια θα επικεντρωθεί η επόμενη συνεδρία, όπου κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος και ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Νίκος Μπουλαξής. Εισηγήσεις και παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν ο Δρ. Μιχάλης Θωμαδάκης, Διευθυντής Τομέα Ενέργειας της Grant Thorton, και ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μάργαρης, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Απάντηση στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας θα επιχειρήσουν να δώσουν, στο πλαίσιο της έβδομης συνεδρίας του «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2017», ειδικοί και εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο κ. Σάββας Πολίτης, Scientific Project Officer της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Joint Research Center), με έδρα την Ολλανδία, ο κ. Massimo Merighi, Senior Energy Expert στη Διεύθυνση Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με έδρα την Πολωνία, ο Δρ. Απόστολος Ευθυμιάδης, Ιδρυτής της εταιρείας «Τεχνομετρική ΕΠΕ Σύμβουλοι Μηχανικοί», Ενεργειακός Σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ & της UIPI, ο Δρ. Γιώργος Αγερίδης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας του ΚΑΠΕ, καθώς και ο κ. Νίκος Σοφιανός, Μέλος ΔΣ και Συντονιστής Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΙΕΝΕ. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την συμμετοχή των ομιλητών της συνεδρίας.

Το συνέδριο θα κλείσει με μία συνεδρία αφιερωμένη στο ρόλο της ενέργειας ως μοχλό ανάπτυξης και επενδύσεων, με ομιλητές του κκ. Γιάννη Παπανικολάου (Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων), Νίκη Τζαβέλλα (Πρώην Ευρωβουλευτής), Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος (Group Chief Economist, Eurobank) και Θωμάς Λαμνίδης (Εταίρος KLC Law Firm, Mέλος ΔΕ, ΙΕΝΕ).

Το εφετινό «Ενέργεια και Ανάπτυξη» τυγχάνει ευρείας στήριξης από σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς του τομέα της ενέργειας, αλλά και ευρύτερα με τη ΔΕΗ να είναι o μέγας χορηγός του Συνεδρίου και τον ΑΔΜΗΕ να είναι ο κύριος χορηγός της διοργάνωσης, ενώ χορηγοί είναι οι εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Στους υποστηρικτές συμπεριλαμβάνονται η Energean Oil & Gas, η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm, η ΔΕΠΑ, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. και η ΕΔΑ Αττικής. Βασικοί χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia. gr, οι εφημερίδες «Καθημερινή», “New Europe” και “ Finance & Markets Voice” και οι ιστοσελίδες Euro2Day. gr, Insider. gr, Fmvoice.gr και Energypress. gr

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, τις διαδικασίες εγγραφής δίδονται μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΙΕΝΕ στο www. iene. gr.

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron