Ενεργειακή Επικαιρότητα

Αύξηση της Παγκόσμιας Δυναμικότητας του LNG Κατά 60% τα Επόμενα Πέντε Χρόνια

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η ολική δραστική δυναμικότητα ( total effective capacity) του LNG αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά από 244 εκατ. τόνους ετησίως που ήταν το 2015 σε 387 εκατ. τόνους ετησίως το 2021, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Cedigaz, ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού που δημοσιεύθηκε εχθές, Τετάρτη.

Ο Cedigaz ανέφερε ότι η δυναμικότητα του LNG θα αυξηθεί, συνολικά, περίπου 60% τα επόμενα 5 χρόνια.

«Η ζήτηση θα είναι δύσκολο να συμβαδίσει με την άνοδο της προσφοράς στην αρχή της περιόδου και αναμένεται να εμφανιστούν φαινόμενα υπερπροσφοράς», ανέφερε ο Cedigaz και τόνισε ότι δεν αναμένεται εκ νέου εξισορρόπηση της αγοράς πριν από το 2023 ή ακόμα και το 2024.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι η δραστική δυναμικότητα από εγκαταστάσεις που σήμερα λειτουργούν ή είναι υπό κατασκευή αναμένεται να μειωθεί προοδευτικά, φθάνοντας τους 354 εκατ. τόνους ετησίως το 2035 λόγω της γήρανσης ορισμένων περιουσιακών εκμεταλλεύσεων και της έλλειψης αερίου σε ορισμένες χώρες - παραγωγούς.

«Μετά από αυτό, η συνεχής ανάπτυξη της αγοράς LNG θα αφήσει μεγάλο περιθώριο για την υλοποίηση νέων έργων», πρόσθεσε.

Ο Cedigaz σημείωσε επίσης ότι η σημαντική αύξηση της δραστικής δυναμικότητας υγροποίησης μέχρι το 2020-21 οφείλεται στην δυναμική ανάπτυξη στην Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2019 και το 2021 αντίστοιχα.

«Η ανάπτυξη των έργων σε Αυστραλία και ΗΠΑ θα δημιουργήσει ανακατατάξεις στην ιεραρχία μεταξύ των παραγωγών LNG ήδη από το 2020, με την Αυστραλία να ξεπερνά το Κατάρ και να γίνεται η πρώτη χώρα από άποψη δυναμικότητας και τις ΗΠΑ, οι οποίες πριν από το 2016 δεν είχαν αξιόλογη παραγωγή, να κατατάσσονται τρίτες, ξεπερνώντας τη Μαλαισία», δήλωσε.

Ο Cedigaz, με έδρα τη Γαλλία, είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφόρησης για το φυσικό αέριο.

(από energia.gr, 07/09/2017)

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron