Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

23-24 Νοεμβρίου: Η Πορεία Μετασχηματισμού των Αγορών Ενέργειας στο Επίκεντρο του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Τον σημαντικό ρόλο του ενεργειακού τομέα στην οικονομία της Ελλάδ oς, και γενικότερα της ΝΑ Ευρώπης, πρόκειται να αναδείξει για μια ακόμη φορά το ετήσιο (22 o) Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 23-24 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387).

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει και εφέτος ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και διεθνώς. Η αναγνώριση των αναδυόμενων τάσεων και προοπτικών μέσα από τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και η ανταλλαγή απόψεων παραμένει ένας βασικός στόχος του Συνεδρίου μαζί με την συνακόλουθη εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Εφέτος το Συνέδριο έχει ως κεντρικό θέμα «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017: Οι Αγορές Ενέργειας σε Πορεία Μετασχηματισμού», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμίσει τις σημαντικές αλλαγές που ήδη παρατηρούνται στην διαμόρφωση του ενεργειακού μείγματος τόσο σε εθνικό-περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιό επίπεδο. Οι αλλαγές αυτές υποχρέωσαν εταιρείες και οργανισμούς σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους αλλά και τα επενδυτικά τους σχέδια και γενικότερα τη θέση τους στις αγορές. Οι προσπάθειες τους να προγραμματίσουν και να επενδύσουν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον όπου οι γεωπολιτικές εξελίξεις διαδραματίζουν καίριο ρόλο δημιουργούν σοβαρές νέες προκλήσεις. Κατ’ εξοχήν μακροχρόνιας στόχευσης οι ενεργειακές επενδύσεις σε υποδομές αλλά και στο άνοιγμα νέων αγορών απαιτούν μία ελάχιστη εξασφάλιση οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. Για αυτό το ερώτημα που τίθεται σήμερα, και θα εξετασθεί σε βάθος στο επερχόμενο συνέδριο του ΙΕΝΕ, είναι υπό ποίες προϋποθέσεις εταιρείες και οργανισμοί θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού όπου η ενεργειακή ασφάλεια και η νέα δομή των αγορών, αναδεικνύονται πλέον ως κυρίαρχα θέματα.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει εισηγήσεις και τοποθετήσεις από διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, καθώς και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης ( panel discussions) μεταξύ γνωστών παραγόντων της αγοράς.

Ως συνήθως, το «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2017» πρόκειται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της γεωπολιτικής. Αυτή είναι η βασική θεματολογία του εφετινού συνεδρίου:

· Ο μετασχηματισμός των ενεργειακών αγορών σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη

· Η Ελληνική Ενεργειακή Αγορά σε αναζήτηση μιας νέας κατεύθυνσης

· Η Ασφάλεια του Ενεργειακού Συστήματος της Ελλάδας και περιφερειακοί παράμετροι

· Ο κρίσιμος ρόλος του Φυσικού Αερίου στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση προς ένα καθαρό ενεργειακό σύστημα

· Η μετάβαση προς ένα ηλεκτροδοτούμενο ενεργειακό περιβάλλον και ο ρόλος των ΑΠΕ

· Η ανάδειξη της Ανατολικής Μεσογείου ως βασικού προμηθευτή ενέργειας της Ευρώπης

Ας σημειωθεί, επίσης, ότι το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, ενταγμένο στις εργασίες του 22ου ετήσιου συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017», θα πραγματοποιηθεί το 2nd Energy Tech Forum, που διοργανώνει το πρωτοπόρο ελληνικό ενεργειακό portal Energia.gr. Στο ιδιαίτερο αυτό event, που οργανώνεται υπό την αιγίδα και με την συνεργασία του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης, θα παρουσιαστούν σε ένα ευρύτερο κοινό νέες ενεργειακές τεχνολογίες, καινοτόμα προϊόντα και εφαρμογές, καθώς και πρωτότυπες ιδέες που αναπτύσσονται σήμερα στη χώρα μας στη βιομηχανία, στις επιχειρήσεις, στα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα (για περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Ήδη μία σειρά από εταιρείες έχουν δηλώσει την στήριξή τους στο « Ενέργεια και Ανάπτυξη 2017» του ΙΕΝΕ. Συγκεκριμένα, χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, υποστηρικτές η Energean Oil & Gas και η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia. gr και η εφημερίδα « Καθημερινή». 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, τις διαδικασίες εγγραφής κλπ., επισκεφθείτε το σχετικό banner.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron