Ενεργειακή Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η Διαδικασία Χορήγησης των Αδειών για τον EuroAsia Interconnector

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποδέχθηκε τον φάκελο παρουσίασης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας (EuroAsia Interconnector) και επιβεβαίωσε την ωριμότητα του project προκειμένου να προχωρήσει στη χορήγηση των απαραίτητων αδειών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση με ημερομηνία 19 Ιουλίου που υπογράφει ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας χορήγησης των αδειών καθορίστηκε η 19η Ιουλίου.

O φορέας του έργου εντός τριών μηνών θα πρέπει να καταρτίσει και να υποβάλει στη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών επενδύσεων το σχέδιο για την διαδικασία χορήγησης αδειών και εντός δύο μηνών να υποβάλει τον πλήρη φάκελο των αιτήσεων για το σύνολο των αδειών που απαιτούνται. Οι άδειες θα πρέπει να χορηγηθούν σε διάστημα 1,5 έτους από την αποδοχή του πλήρους φακέλου των αιτήσεων.

Η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει τη σύνδεση Κρήτης - Αθήνας και Κύπρου - Ισραήλ, ενώ η δεύτερη φάση αφορά τη σύνδεση Κρήτης - Κύπρου, μήκους 475 ναυτικών μιλίων.

Ο «EuroAsia Interconnector» έχει ήδη ενταχθεί στα «Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος» (Projects of Common Interest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου.

(από energia.gr, 21/07/2017)

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron