Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Εξέχοντα Στελέχη Εταιρειών και Κορυφαίοι Ενεργειακοί Αναλυτές Ανάμεσα στους Ομιλητές του Διεθνούς Workshop του ΙΕΝΕ για την Ενεργειακή Ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης και το Ρόλο του LNG

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Με ομιλητές και panelists από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που εκπροσώπησαν μερικούς από τους βασικούς ενεργειακούς «παίκτες» της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης, αλλά και από κάποιες από τις πρωτοπόρους εταιρείες στον κλάδο του LNG σε παγκόσμιο επίπεδο, μαζί με κορυφαίους αναλυτές στα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας και του υγροποιημένου φυσικού αερίου, διεξήχθη στις 4&5 Ιουλίου, στην Αθήνα, το υψηλού επιπέδου διεθνές workshop του ΙΕΝΕ, με τίτλο « Energy Security in SE Europe and the Role of LNG».

Το workshop, που είχε στόχο την διερεύνηση των επιπτώσεων που έχει η αυξανόμενη ζήτηση φυσικού αερίου και το ρόλο του LNG για την ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης, εξέτασε, παράλληλα, τόσο την υφιστάμενη κατάσταση όσο και τις προβλέψεις και προοπτικές για την ενεργειακή ζήτηση και τεχνολογία, ενώ προσείλκυσε το ενδιαφέρον πάνω από 50 συμμετεχόντων.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν την Τρίτη 4 Ιουλίου, με κεντρικό ομιλητή έναν από τους πλέον διακεκριμένους ενεργειακούς αναλυτές διεθνώς, τον κ. John M. Roberts. Ο κ. Roberts είναι Non-Resident Senior Fellow στο Global Energy Centre στο Atlantic Council, με έδρα την Ουάσιγκτων, ένα από τα μεγαλύτερα think tank του κόσμου στον τομέα των διεθνών σχέσεων, ενώ διετέλεσε, για 12 χρόνια, managing editor του έγκυρου ενεργειακού ειδησεογραφικού πρακτορείου Platts, και παλαιότερα είχε συνεργαστεί με τους Financial Times (FT Energy).

Άλλοι εξέχοντες ομιλητές του workshop ήταν ο πρόεδρος της βρετανικής LNG Value Ltd , κ. Max Vauthier, η κ. Elfride Covvarubias, Business Devp. Manager για την Ιταλία και την περιοχή της Μεσογείου της DNV GLMARITIME, με έδρα την Ιταλία, ο Managing Director της M&M Gas, κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της ΔΕΠΑ Δρ. Στυλιανός Μπίκος, ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) του ελληνικού ΔΕΣΦΑ, κ. Νικόλαος Κατσής, ο κ. Gokhan Yardim, Γενικός Διευθυντής της Angoragaz και Διευθυντής και Εταίρος της ADG Consultancy Ltd, με έδρα την Τουρκία, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Gastrade, κ. Γιάννης Αράπογλου, ο Δρ. Μιχάλης Θωμαδάκης, επικεφαλής του Ενεργειακού Τομέα στον οίκο Grant Thorton, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και νυν Managing Director της Med Gas and More Ltd, κ. Σπύρος Παλαιογιάννης, ο Δρ. Φίλιππος Σπανίδης, Project Manager για συστήματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Asprofos, ο πρώην εκτελεστικός πρόεδρος της κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων της Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ), διεθνής εμπειρογνώμονας και σύμβουλος εταιρειών για θέματα υδρογονανθράκων, κ. Χαράλαμπος Έλληνας, ο Τεχνικός Διευθυντής της γαλλικής Sofregaz, κ. Laurent Ducoup, κ. ά.

Οι συνεδρίες του workshop επικεντρώθηκαν σε θέματα όπως η διάσταση της ενεργειακής ασφάλειας στη ΝΑ Ευρώπη και ο ρόλος του φυσικού αερίου, οι παγκόσμιες και περιφερειακές προοπτικές για την αγορά LNG, οι προκλήσεις και ευκαιρίες στην αγορά LNG της ΝΑ Ευρώπης (η παραγωγή LNG και οι εξαγωγικές επιλογές στην Αν. Μεσόγειο – αποθήκευση LNG και επιλογές αεριοποίησης), η αυξανόμενη σημασία του LNG για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
(η κατάσταση στην αγορά - τεχνικές πτυχές).

Υποστηρικτές του workshop του ΙΕΝΕ ήταν οι εταιρείες M& M Gas, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia. gr και η εφημερίδα « Καθημερινή».

Αναλυτικά οι παρουσιάσεις και ομιλίες του workshop θα είναι σύντομα διαθέσιμα στα μέλη του Ινστιτούτου μέσω ειδικού microsite.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron