Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

E. Covvarubias: Η Οργάνωση των LNG Terminals σ’ Ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα «Κλειδί» για την Υπερπήδηση των Περιορισμών στην Αγορά της ΕΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Το σημαντικό ρόλο που μπορούν και πρέπει να παίξουν τα LNG terminals επηρεάζοντας τον ανασχηματισμό της αγοράς αερίου της Ευρώπης υπογράμμισε στην ομιλία της στο διήμερο συνέδριο του ΙΕΝΕ για το ρόλο του LNG στη ΝΑ Ευρώπη η κ. Elfride Covvarubias (Business Devp. Manager for Italy & Mediterranean Area, DNV GLMARITIME, Ιταλία).

Η ενοποίηση της αγοράς αερίου και η οργάνωση των LNG terminals σ’ ένα ολοκληρωμένο σύστημα και σχήμα μπορεί να είναι το «κλειδί» για την υπερπήδηση των περιορισμών που εμφανίζονται στη αγορά της Ευρώπης, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η κ. Covvarubias.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανάπτυξης του ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου και συγκεκριμένα στις κατευθύνσεις στις οποίες αυτό προσανατολίζεται προκειμένου να υποστηριχθούν οι ενεργειακές πολιτικές της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η κ. Covvarubias αυτές είναι η ανάπτυξη του καλού ανταγωνισμού, η αποφυγή οποιασδήποτε διάκρισης στην αγορά, η ισορροπία μεταξύ εσόδων και κόστους, η ύπαρξη μεγαλύτερης διαφάνειας, η ενεργειακή αποδοτικότητα, και φυσικά η ενεργειακή ασφάλεια. Το ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ευρώπη πρέπει να διαπιστωθεί αν τελικά είναι αποτελεσματικό και αν όχι ποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν, σημείωσε.

(από energia.gr, 06/07/2017)

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron