Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Το Μεγάλο Περιφερειακό Συνέδριο του ΙΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη θα Εξετάσει τα Θέματα Διύλισης, Αποθήκευσης και Εμπορίας Πετρελαίου

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Τις παραμέτρους της Διύλισης, Αποθήκευσης και Εμπορίας Πετρελαίου στη ΝΑ Ευρώπη θα σκιαγραφήσουν οι ομιλητές του « Oil Refining , Storage and Retail in SE Europe », ενός μεγάλου περιφερειακού συνεδρίο που διοργανώνει το ΙΕΝΕ, σήμερα Πέμπτη, 30, και αύριο, Παρασκευή, 31 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα από τη διοργάνωση του συνεδρίου το ΙΕΝΕ επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη της επιχειρηματικής και ενεργειακής κοινότητας για τις πολύ θετικές εξελίξεις στον κλάδο της διύλισης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Αν. Μεσογείου, καθώς και να διερευνήσει τις σημαντικές προκλήσεις που παρουσιάζονται.

Στην σημερινή εναρκτήρια συνεδρία το απόγευμα, πρόκειται να ομιλήσουν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ) και Διευθύνων Σύμβουλος της Elinoil Α.Ε., κ. Ιωάννης Αληγιζάκης και ο κ. Avner Maimon, Διευθύνων Σύμβουλος του Bazan Group από το Ισραήλ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ, κ. Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, από το βήμα του “ Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe” του ΙΕΝΕ, γνωστά στελέχη και αναλυτές του πετρελαϊκού κλάδου με διεθνές κύρος, θα περιγράψουν τη δυναμική και τον τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου και τις επιπτώσεις στο χώρο της διύλισης και του retail.

Στην πρώτη συνεδρία θα συμμετάσχουν οι Dr . Leo Drollas ( Energy Consultant, UK), Mr . John Cooper ( Director General, Fuels Europe, Brussels) και Δημήτρης Μεζαρτάσογλου ( Resident Research Associate, IENE) και θα πραγματοποιήσουν μία επισκόπηση των παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών αγορών πετρελαίου και διύλισης ενώ συντονιστής της συνεδρίας θα είναι ο κ. Κωστής Σταμπολής, Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ.

Στη δεύτερη συνεδρία, που έχει ως θέμα τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά πετρελαίου της ΝΑ Ευρώπης, θα συμμετάσχουν ανώτερα στελέχη από το Ισραήλ ( Mr . Avner Maimon , Διευθύνων Σύμβουλος, Bazan Group), την Σερβία ( Μ r . Vladimir Gagic, Director of Refining Block, NIS), την Ρουμανία ( M . Laurentiu Pachiu, Founder Partner and Member of the Board, EPG and Mr . Alexandru Maximescu, Public and Regulatory Affairs Director, OMV Petrom) και την Ελλάδα ( κ. Διομήδης Σταμούλης, Ανώτατος Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων και Συμμετοχών και κ. Πέτρος Παπασωτηρίου, Managing Director, Asprofos). Συντονιστής θα είναι ο Dr . Hans Hutta, General Manager, ICM από την Αυστρία.

H τρίτη συνεδρία αφορά θέματα ρυθμιστικά και χρηματοδοτικά θέματα για τα οποία θα μιλήσουν ο Mr . Ilia Gjermani, Head of Regulatory and Management, του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας, ο Mr . Adam Howard, Principal Banker Natural Resources της EBRD από το Λονδίνο, ο Mr . Roman Matkiwsky, Director of Energy and Infrastructure της BSTDB και ο κ . Κων/νος Παπαμιχαλόπουλος, Senior Partner της KG Law Firm και Γενικός Γραμματέας του ΙΕΝΕ από την Ελλάδα με συντονιστή τον κ. Χρήστο Δήμα, Πρόεδρο του Ελληνο-Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωπολιτικής και Ενέργειας και Μέλος ΔΣ του ΙΕΝΕ.

Την τελευταία συνεδρία που αφορά θέματα marketing, αποθήκευσης και μεταφοράς θα συντονίσει ο Mr . Nikola Radovanovic, Chief Legal Officer for EU Legislation, EU Liaison Office, CEO Office, NIS (Σερβία). Ο κ. Roberto Karahannas, General Manager, Domestic and International Retail, των ΕΛΠΕ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή του κ. Ντίνου Λευκαρίτη, Διευθύνοντος Συμβούλου της Petrolina ( Kύπρος), του Mr . Dragan Kovacevic , Προέδρου του ΔΣ της JANAF (Κροατία) και του κ. Αλέξη Αθανασόπουλου, Συντονιστή Ειδικών Έργων των ΕΛΠΕ Κύπρου.

Κύριος χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια», ο κορυφαίος όμιλος στον κλάδο διύλισης και εμπορίας πετρελαίου στη ΝΑ Ευρώπη, ενώ βασικός χορηγός επικοινωνίας είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia. gr, το περιφερειακό site See News και η εφημερίδα Καθημερινή.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron